Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ГЕРБ - симптоми, развитие, съвети
#1
Здравейте!

От около 15 години започна да ми се връща храна след хранене - предимного когато съм прекалил или съм консумирал течности заедно с храната. Тогава още бях дете и не обръщах такова внимание...ходих на лекар, казаха ми, че това е ГЕРБ, но тъй като нямах нито парения,болки,бучки и каквито и да било оплаквания, освен връщането, игнорирах болестта до преди 1 седмица.
Не съм прекалил нито с храна, нито с алкохол...единственото което откроявам е, че от 1 седмица преди това започнах да хапвам отново люто (бях го спрял заради болки в стомаха преди около година). Започнах да усещам тази така наречена бучка в гърлото и всичко, което хапна, връщах почти веднага...поуплаших се, тъй като тези симптоми никога не съм ги имал до момента и посетих< смея да кажа доста добър гастроентеролог, който ми обясни че това са симптоми точно на ГЕРБ и ми изписа Еманера 40мг 2 х 1 на ден за 1 месец. Вчера започнах с хапчетата, като правих и тест за хеликобактер  - отрицателен. Днес обаче понаваля снях, и пих кафе и ядох домати за обяд и сега гърлото ми дере, все едно съм болен...сега ще започна и строго да се пазя от всички мазни и кисели храни ( и без друго го правя, тъй като ходя на фитнес и намалих теглото си доста ) фитнеса също го спирам за малко, защото май физическата активност не ми се отразява добре в момента...днес заваля сняг, реших да поразрина пътека до вратата и сега ми е по-зле, като дори усетих привкус на кръв в слюнката и се уплаших допълнително...
Лекарката ми даде направление за гастроскопия, от която малко се притеснявам на този момент и мисля да пропусна и да дам шанс на лекарствата...ако те не помогнат ще отида със сигурност и на гастроскопията.
Моля за коментари и мнения на други хора, като най-много се стреснах от вкуса на кръв в слюнката ми - случва ми се за за 2-3 път за 15-те години като е точно за 1-2 храчки и го свързвам с физическото напрягане ( в случая от чистенето на сняг ). Никога не съм имал кръв в храчката, при болести, кашлици, урина, изпражнения...само този вкус, идващ от гърлото ми сега при това обостряне на ГЕРБ.

Стана дългичко, така че благодаря и на търпеливите, които изчетоха текста.

Поздрави,
Петър Вълчев
Отговори


Съобщения в темата
ГЕРБ - симптоми, развитие, съвети - от petervv - 2018-11-28, 03:31 PM

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)